Αφιέρωμα στην ποίηση από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στην ποίηση, στις 20 και 21 Μαρτίου (Παρασκευή και Σάββατο), για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, 21η Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, ημέρα του φωτός και της ελπίδας.

Το «φως» αποτελεί φέτος το κριτήριο για την επιλογή των ποιητών και των ποιημάτων τους, που θα τροφοδοτήσουν το αφιέρωμα  στην ποίηση  την  Παρασκευή 20 Μαρτίου, από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ 99,2 και ώρα 12.00-13.00 .

Ο τίτλος του αφιερώματος είναι:

«Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι η ομίχλη
Εμείς, που λες, όλα τα φτιάχνουμε στο φως»
(Από τις «Γειτονιές του Κόσμου», Γ. Ρίτσου)

Το φως φωτίζει τις δημιουργίες πολλών ποιητών μας, ως απαύγασμα του τοπίου, ως αντανάκλαση της ανθρώπινης ψυχής, ως καθρέφτισμα του ηθικού μεγαλείου, ως αποκάλυψη δρόμων ζωής, ως πυξίδα προσωπικού και κοινωνικού προσανατολισμού.

Τέτοιοι ποιητές, που το φως αποτελεί έμπνευση για την ποίησή τους με οποιαδήποτε σημασία ή συμβολισμό, είναι και αυτοί, τους οποίους το Δ. Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων προτείνει για την επιλογή των ποιημάτων, που θα απαγγελθούν από μαθητές και μαθήτριες στη ραδιοφωνική εκπομπή της Παρασκευής:

1ο Γυμνάσιο Αιγίου, Αγγ. Σικελιανός
2ο Γυμνάσιο Αιγίου, Δ. Σολωμός
3ο Γυμνάσιο Αιγίου, Γ. Ρίτσος-Γ. Ανδρικόπουλος
4ο Γυμνάσιο Αιγίου, Ο. Ελύτης
1ο ΓΕΛ Αιγίου, Κ. Δημουλά
2ο ΓΕΛ Αιγίου, Γ. Σεφέρης
Γ.Ε.Λ. Ακράτας, Ν. Βρεττάκος

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 21 Μαρτίου, και  εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, από τις 11 ως τις 13.00, ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει το αφιέρωμα στην ποίηση, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες, αναρτήσεις ποιημάτων σε ταμπλό, ακρόαση μελοποιημένων ποιημάτων και προσφορά καρτών με ποιητικούς στίχους στους περαστικούς.

Το Δ.Σ. εκ των προτέρων ευχαριστεί όλους τους Διευθυντές και τους συναδέλφους, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την κ. Πέπη Σπηλιωτοπούλου για την παραχώρηση του Ραδιοφωνικού της Σταθμού ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ.