ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εκδήλωση για τον Αγροδιατροφικό Τομέα του έργου «AgroInnoEco»

Undefined
Body: 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “AgroInnoEco” διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ωρίμανση Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών στον Αγροδιατροφικό Τομέα».

   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιουνίου και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης» (Νικ. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, Αίγιο).

  Το έργο «ΑGROINNOECO», έχει στόχο την ωρίμανση και ενσωμάτωση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα, μέσω της δημιουργίας μιας διαδικασίας και μιας δομής στήριξης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

    Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δικαιούχων για τις δράσεις του έργου και συγκεκριμένα:

·         υφιστάμενους επιχειρηματίες που εντάσσονται στον αγροδιατροφικό τομέα για την σύλληψη των καινοτόμων ιδεών που θα επεκτείνουν τις τρέχουσες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και

·         δυνητικούς επιχειρηματίες που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα με την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το έργο και οι στόχοι του καθώς επίσης και οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο τομέα της Αγροδιατροφής (Αγροδιατροφική Σύμπραξη και Επιχειρησιακές Ομάδες της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για τη Γεωργία). Προσκεκλημένος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κ. Βάϊος Καραθάνος, Καθηγητής Φυσικοχημείας και Μηχανικός Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος θα αναφερθεί στην διατροφική έρευνα ως μοχλό ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα, εξειδικεύοντας την περίπτωση της Κορινθιακής σταφίδας. Επίσης, στην εκδήλωση ο κος Ευάγγελος Κασσαβέτης, Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας, EvangelosKassavetisCreativeCommunication, θα αναλύσει τον ρόλο της οπτικής ταυτότητας (branding) στο ταξίδι των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους και τέλος θα παρουσιαστεί ο κόμβος καινοτομίας Aroma HUB με ομιλήτρια την κα κ. ΦωτεινήΛάμαρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών & Διευθύντρια Aroma Innovation Hub.