ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΑΤ: ''Ενημέρωση για εστία Πανώλους Μικρών Μηρυκαστικών στη Βουλγαρία''

Undefined
Body: 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΑΤ

   Η Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής – Τμήμα Λοιμωδών & Παρασιτικών νοσημάτων του ΥΠΑΑΤ με το υπ’ αριθ. πρωτ. 2206/89868/25.06.2018 έγγραφό της ενημερώνει για εστία Πανώλους μικρών μηρυκαστικών στη Βουλγαρία.

   Η εστία αφορά σε τρεις (3) γειτονικές εκτροφές, συνολικά 380 προβάτων και 160 αιγοειδών, στο χωριό Βόντεν, στην περιοχή Μπολγιάροβο της περιφέρειας Γιάμπολ (village Voden, MunicipalityBolyarovo, Region Yambol, γεωγραφικό πλάτος: 42.08, γεωγραφικό μήκος: 26.89). Δύο (2) πρόβατα προσβλήθηκαν, εκ των οποίων το ένα πέθανε στην εκτροφή. Οι αρμόδιες Αρχές ενημέρωσαν ότι εφαρμόζονται τα μέτρα που προβλέπονται στην Οδηγία 92/119/ΕΟΚ του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική θανάτωση του συνόλου των αιγοπροβάτων στις εκτροφές. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε προληπτικά υποχρεωτική θανάτωση του συνόλου των μικρών μηρυκαστικών που εκτρέφονται εκτατικώς στο χωριό (667 πρόβατα και 171 αιγοειδή).

   Επίσης, ορίστηκαν ζώνες προστασίας και επιτήρησης, ενώ εφαρμόζεται περιορισμός μετακινήσεων των ζώων, καθώς και εντατικοποιημένη επιτήρηση στις περιοχές κατά μήκος των συνόρων της Βουλγαρίας με Τρίτες Χώρες που δεν είναι απαλλαγμένες από τη νόσο.

Συννημένο: