ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΟΚ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ: ''Πρόγραμμα Δακοκτονίας Αχαΐας 2018''

Body: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΟΚ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

   Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας με το υπ' αριθ. πρωτ.232658/12637/27.07.2018 έγγραφο, ανακοινώνει ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας 2018 για τις κάτωθι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αιγιαλείας: Σελιανίτικα, Νερατζιές, Άγιος Κωνσταντίνος, Ζήρια, Καμάρες, Σαλμενίκο, Ν. Ερινεός, Αίγιο δεν θα υλοποιηθεί καθώς δεν έγινε ο πρώτος θεμελιωτικός δολωματικός ψεκασμός. Καλούνται οι παραγωγοί άμεσα να προστατέψουν τα ελαιόδεντρα απο προσβολές του δάκου. Σε αυτές δεν θα υπάρξει και εισφορά υπέρ δακοκτονίας.

   Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί για τις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Λόγγο, Ροδοδάφνη, Δημητρόπουλο, Μελίσσια, Μαυρίκι, Κουνινά στις οποίες και υλοποιήθηκε ο πρώτος θεμελιωτικός δολωματικός ψεκασμός.

Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως απο τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου που καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κ.λ.π.) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ τηλ. 2613 613723, 718 και 701.

Undefined