ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΟΚ ΠΕ AΧΑΪΑΣ:'' Έναρξη τελευταίου γενικού ψεκασμού Δακοκτονίας 2018''

Body: 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΟΚ ΠΕ AΧΑΪΑΣ

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αχαΐας ανακοινώνει ότι από Δευτέρα 01/10/2018 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός Δακοκτονίας 2018 στις κάτωθι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου  Αιγιάλειας: Λόγγος, Ροδοδάφνη, Δημητρόπουλο, Κουνινά, Μαυρίκι, Μελίσσια.

   Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

   Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

   Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

   Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής τηλ 2613 613723, 718 και 701.

Undefined