2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Αιγιάλεια: Συζητάμε και προτείνουμε.

Καίρια ζητήματα ανάπτυξης θα απασχολήσουν τις διήμερες εργασίες του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιγιάλειας, που θα πραγματοποιηθεί 19 και 20 Οκτωβρίου (9.30π.μ-2.30μ.μ.) στο Πολυκέντρο Αιγίου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου,με ΠΕΣ, Περιφέρεια, ΠΕΔ, ΣΚΕΑΝΑ και την εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, του Εμπορικού Συλλόγου και του ΣΕΒΕΠΕ.

Επιχειρηματικοί, κοινωνικοί, θεσμικοί και πολιτικοί φορείς θα κάνουν εισηγήσεις για τις υποδομές, τα υγρά απόβλητα, το παραλιακό μέτωπο, τις αναπλάσεις κέντρου και κτιρίων, τον Οδοντωτό και Προαστιακό κ.ά.

Στις προοπτικές της αγροτικής ανάπτυξης θα αναφερθούν οι κ.κ Θ. Σωτηρόπουλος, Δ. Κασσαβέτης, Α. Ρούβαλης, Δρ. Ελ. Κατεχάκη και Κ. Γιαννακόπουλος, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, στην αμπελουργία και τα Οινοξένεια, την Κορινθιακή σταφίδα, τις εξαγωγές ελαιολάδου κ.ά.

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση των ΕΑΣ Αιγίου από τον Θ. Βασιλείου και παρεμβάσεων, όπως για την Παναγία Τρυπητή από τον Χ.Μπούνια, τον τουρισμό από τον Σ. Βαρδάκη, το παλιό και νέο λιμάνι και τα Αλιευτικά καταφύγια από τον Δ.Γ. Φιλιππάτο κ.ά.

Εχουν προσκληθεί, οι υπουργοί και στελέχη από τα υπουργεία υποδομών, ναυτιλίας, τουρισμού και αγροτικής ανάπτυξης.

Κατηγορία: