ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ «25ης Μαρτίου 1821» ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ.

Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821» θα γιορταστεί και φέτος με ξεχωριστή λαμπρότητα και  επισημότητα και θα γίνουν στην πόλη μας οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

 

 

Α΄ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019:

Γενικός σημαιοστολισμός (σπίτια, καταστήματα, Δημόσια, Δημοτικά και Ν.Π.Δ.Δ., Καταστήματα και πλοία, που βρίσκονται στο λιμάνι) από τις 8.00΄το πρωί μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

Φωταγώγηση του Μνημείου των Ηρώων και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της  22ης, 23ης, 24ης & 25ης Μαρτίου.

Ομιλίες και ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμούς κλπ. με φροντίδα Δ/ντων των Σχολείων, Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών & των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ και Οργανισμών.

ΩΡΑ 12.00΄: Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των Σχολείων και Σχολών, Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών, (αντιπροσωπειών μιας διμοιρίας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Καθηγητές, Δασκάλους και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής. Η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Αιγίου  υπό την Δ/νση της κας Μαριάννας ΣΩΡΑ—ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ -καθηγήτριας Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή.

Τελετάρχες ορίζονται: Ο  κ. Νικόλαος ΤΣΙΟΦΥΛΑΣ εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κα Μαρία ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του ΕΠΑΛ Αιγίου

 

Β΄ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019:

ΩΡΑ 10.15΄: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων,   Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών.

 

ΩΡΑ 10.30΄: Δοξολογία στον Ιερό Μ. Ναό «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κλπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από  την φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου  Αιγίου κα ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ.  (Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Μ. Ν. «ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου» μετά τη Δοξολογία.) Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον κ. Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήροςκαι οι Αρχές  θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ι.Ν. «Φανερωμένης».

 

ΩΡΑ 11.30΄: ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Εκκίνηση των τμημάτων που θα παρελάσουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στο χώρο απέναντι από αυτούς.

ΩΡΑ 18:42΄: Υποστολή της σημαίας

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ  23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 και ΩΡΑ 19:00΄

Υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  η Ι.Λ.Ε.Α.,  διοργανώνει επετειακή εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» με θέμα: «Διερευνώντας την πολιτική συγκρότηση των Αχαιών στην Επανάσταση: «Το Αχαϊκό ή το επαναστατικό διευθυντήριο» με ομιλητή τον ιστορικό και τον Δ/ρα της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΜΠΡΟ

 

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις πιο πάνω εορταστικές εκδηλώσεις.

Τελετάρχες ορίζονται: Η κα. Κων/να Μουγκάση, Πρ/νη Τμ. Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου και οι Δημοτικοί υπάλληλοι κ. Χρήστος Τρίψας, κ. Αριστομένης Σταματόπουλος και κα Αγλαΐα Σαλαμούρα

Όσοι θα καταθέσουν στεφάνι πρέπει να το δηλώσουν στο Δημαρχείο και στα τηλέφωνα: 2691360641-3, μέχρι 22/03/2019 και ώρα 12:00΄ εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κατηγορία: