ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΟΚ ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ: ''Έναρξη τελευταίου γενικού ψεκασμού Δακοκτονίας 2019''

Body: 

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΟΚ ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ

     Η ΔΑΟΚ ΠΕ Αχαϊας με  το υπ’ αριθ. πρωτ.  276670/17321 έγγραφό της  ανακοίνωσε  την έναρξη του τελευταίου γενικού ψεκασμού Δακοκτονίας 2019 την Τρίτη 01.10.2019 στις ΤΚ Ερινεού, ΤΚ Καμαρών, ΤΚ Ζήριας, ΤΚ Σαλμενίκου, ΤΚ Αγίου Κωνσταντίνου, ΤΚ Ροδοδάφνης, ΤΚ Νερατζιών, ΤΚ Σελιανιτίκων, ΤΚ Λόγγου, ΔΚ Αιγίου (περιοχή Βουλωμένου),  ΤΚ Μαυρικίου, ΤΚ Μελισσίων και ΤΚ Κουνινάς.

     Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματά τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην ΔΑΟΚ οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως απο τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες  ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αγριολόγια κλπ), όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

    Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.

    Για την ακριβή ημερομηνία ψεκασμού της κάθε περιοχής  καθώς και για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην ΔΑΟΚ ΠΕ Αχαΐας (τηλ. επικοινωνίας 2613 613723, 718, 714 και 701).

Undefined