δελτιο τυπου κουνουπια

 

                  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Αίγιο

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡ/ΜΟΥ, ΟΡΓ/ΣΗΣ, ΠΛΗΡ/ΚΗΣ& ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Π.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών

                       Ροδοδάφνη Συμπολιτείας

ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 251 00

Πληροφορίες: Χρυσούλα Χρηστιά

ΤΗΛ.: 26913 – 60809

FAX: 26910 - 74296

E-mail : xchristia@aigialeia.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Αιγιαλείας σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκπονεί τριετές πρόγραμμα κωνωποκτονίας από το 2019 με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση και καταπολέμηση πληθυσμού κωνωποειδών στην Π.Δ.Ε. για τα έτη 2019-2021».

 Είναι γνωστό ότι τα κουνούπια μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες όπως η Ελονοσία, ο ιός του ∆υτικού Νείλου, ο ∆άγγειος Πυρετός, ο Κίτρινος Πυρετός, Φιλαριάσεις και άλλες αρµποϊώσεις (Chikungunya, Tahyna, Sindbis, Inkoo, Snowhoeharevirus, RiftValleyfever).

Κύριες εστίες ανάπτυξης των κουνουπιών στο αστικό περιβάλλον αποτελούν τα ρέµατα και τα ανοιχτά κανάλια, οι αποχετεύσεις των οµβρίων υδάτων, τα ανοικτά κανάλια διοχέτευσης λυμµάτων, τα δοχεία µεταφοράς ή φύλαξης νερού, οι πισίνες που δεν συντηρούνται, τα σιντριβάνια, οι διακοσµητικές λιµνούλες, οι διαρροές από αρδευτικά συστήµατα, τα δοχεία µε µεγάλο άνοιγµα (καροτσάκια, λεκάνες πλυσίµατος, βάρκες, βαρέλια), τα δοχεία µε στενό άνοιγµα (ανθοδοχεία, βάζα, κονσερβοκούτια, µπουκάλια κλπ), τα αντικείµενα που συγκρατούν νερό (πιατάκια γλαστρών, υδρορροές, σωλήνες κλπ), τα παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, οι ποτίστρες ζώων και τα πηγάδια.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ύπαρξη τυχόν ανοιχτών χωμάτινων δεξαμενών ή ανοιχτών δεξαμενών ύδρευσης (στέρνες) ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους και παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν είτε το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας του Δήμου Αιγιαλείας στο τηλέφωνο 26913-60809 (κ. Χρηστιά), είτε τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Π. Π. Γερμανού 98, ΤΚ 26225 στα τηλέφωνα 2613-620707, 2613-620740 (κ. Παπαδόπουλος, κ. Πολυχρονοπούλου).

 

 

 

Συννημένο: 
Κατηγορία: