ΣΤΗ ΦΥΣΗ

TREKKING

Λίμνη Τσιβλού

Η διαδρομή που περιτρέχει τη μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη, σε υψόμετρο 700 μέτρων είναι πολύ ευχάριστη και μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 2 ώρες.

Περιστέρα- Ύδατα Στυγός

Η διαδρομή αρχίζει από το χωριό Περιστέρα ή Σόλος που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μ. κοντά στη Λίμνη Τσιβλού. Αρχικά ακολουθούμε ένα δασικό δρόμο που περνάει μέσα από δάσος με πεύκα και συνεχίζουμε από μονοπάτι που καταλήγει στον καταρράκτη των Υδάτων Στυγός.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ

Αν φλερτάρετε με το χόμπι που συνδυάζει την εκδρομή με παρατήρηση πουλιών σε τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ο Δήμος Αιγιάλειας είναι μια αφορμή όχι για μια τέτοια εξόρμηση. Η Αλύκη του Αιγίου είναι σημαντική για διερχόμενα είδη, όπως ο λευκοτσικνιάς(Ergetta garzetta), ο πορφυροτσικνιάς(Adrea purpurea), η χαλκόκοτα(Plegadis falcinellus), η χουλιαρομύτα(Platalea leukorodia), το φοινικόπτερο(Phoenicopterus ruber), ο καλαμοκανάς(Himantopus himantopus), ο μαχητής(Philomachus pugnax), ο λασπότρυγγας(Tringa glareola) και ο μαυροκεφαλος γλάρος(Larus melanocephalus).

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ- ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αν θέλετε να νοιώσετε -έστω και λίγο- Ρομπέν των Δασών, η καλύτερη επιλογή είναι το άθλημα της τοξοβολίας. Μπορείτε να την απολαύσετε, να εκπαιδευτείτε και να διασκεδάσετε στους χώρους δραστηριοτήτων σε φυσικό περιβάλλον, κάτω από πανύψηλα δέντρα και με τη συντροφιά των ποταμών. Ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Αιγίου ιδρύθηκε από ανθρώπους που τους αρέσει να "στοχεύουν" ψηλά.

ΚΥΝΗΓΙ

Η χαρά του κυνηγιού είναι η Αχαΐα, καθώς υπάρχει μεγάλη γκάμα θηραμάτων, από λαγούς, πέρδικες, αγριογούρουνα, τρυγόνια, φάσσες, ορτύκια και τσίχλες μέχρι μπεκάτσες, κότσυφες, μπεκατσίνια, καλιμάνια αλλά και υδροβιακά είδη, η Πανίδα του Δήμου είναι πλουσιοπάροχη. Η κυνηγετική περίοδος διαρκεί από τις 20 Αυγούστου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, με χρονικούς περιορισμούς όμως για το κυνήγι του λαγού, της πέρδικας και του αγριογούρουνου. Στο Δήμο λειτουργούν τρεις κυνηγετικοί Σύλλογοι, των Καμαρών, του Αιγίου και της Ακράτας.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας ο "Πήγασος" Στο Δήμο, έχει αναπτύξει δραστηριότητα και ο παραδοσιακός Σύλλογος Φίλων Ίππων Ανατολικής Αιγιάλειας ο "Πήγασος". Τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν εξορμήσεις και εκδρομές με άλογα. Διοργανώνουν όμως και παραδοσιακές ιπποδρομίες με τη συμμετοχή ιππέων και ίππων από όλη την Ελλάδα. Τα άλογα που προτιμούν τα μέλη του Συλλόγου, προέρχονται από ελληνικές ντόπιες φυλές. Ιδιαίτερη προσπάθεια γίνεται γίνεται για τη συντήρηση των Γιωργαλίδικων αλόγων, φυλής που κρατάει από πολύ παλιά χρόνια. Στους αγώνες που διοργανώνονται, συμμετέχουν κύρια αυτές οι φυλές.

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.