Γρήγορο Internet στο Δήμο Αιγιαλείας, με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις.

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΥΠΟΨΗ: κου Αθανάσιου Παναγόπουλου / Δήμαρχο
ΘΕΜΑ: Γρήγορο Internet στο Δήμο Αιγιαλείας, με σημαντικά οφέλη για τους κατοίκους και τις τοπικές επιχειρήσεις
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε το έργο Rural Broadband με την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στο Δήμο σας και ήδη 23 απομακρυσμένοι οικισμοί του Δήμου σας μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Γρήγορο Internet με συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps.
Ειδικότερα, ο Όμιλος ΟΤΕ ανέλαβε πριν από 2 χρόνια, στο πλαίσιο του ΣΔΙΤ έργου Rural Broadband - Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.) που σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South, την ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών σε 2.260 «λευκούς» οικισμούς, χωρίς ευρυζωνική πρόσβαση, με σκοπό τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών σε παρόχους λιανικής.
Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποκτήσουν τις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων μπορούν να απευθύνονται στους παρόχους υπηρεσιών λιανικής.
Από την δική μας μεριά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία σας για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και ευελπιστούμε τα οφέλη του έργου να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις περιοχές του δήμου σας.
Αναλυτικότερα, οι παρακάτω 23 οικισμοί στην περιοχή σας έχουν πλέον πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps:
1. Άγιος Παντελεήμων
2. Πτέρη
3. Αχλαδέα
4. Ζαρούχλα
5. Αγία Βαρβάρα
Λεωφ. Κηφισίας 99, 15124, Μαρούσι, Αθήνα, Τ: +30 210 6116181, F: +30 2106115706, www.oteruralsouth.gr,
info@oteruralsouth.gr
6. Βουνάκιον
7. Χαλκιάνικα
8. Περιστέρα
9. Βαλιμή
10. Μοναστήριον
11. Σελιάνα
12. Εξοχή
13. Περιθώριον
14. Σινεβρόν
15. Όασις
16. Χρυσάνθιον
17. Αμπελόκηποι
18. Πιμπαίϊκα
19. Πλάτανος
20. Κορινθιακό Μπαλκόνι
21. Μπουφούσκια
22. Άγιος Ανδρέας
23. Κάτω Πτέρη
Οι νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων που είναι πλέον διαθέσιμες αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στις παραπάνω περιοχές, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στα αγαθά της Ψηφιακής Εποχής.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γιώργος Σταθόπουλος  Διευθυντής OTE RURAL SOUTH